Sastojci
- 150 g mlevenih lešnika
- 350 g šećera
- 150 mlevenog posnog keksa
- 125 g margarina
- po prstohvat cimeta muskatnog oraščića i karanfilića
Za glazuru:
- 250 g šećera u prahu
- sok od limuna
- 6 kašika vrele vode
- nekoliko kapi ulja
Priprema
Na srednjoj temperaturi skuvajte 100 ml vode i šećer. Kad proključa, kuvajte još tri minuta, posudu sklonite s ringle, dodajte margarin i mešajte dok se ne istopi. Zatim umešajte mlevene lešnike, keks, cimet, muskatni oraščić i karanfilić. Smesu sipajte u pleh obložen masnim papirom i poravnajte. U činiju stavite šećer u prahu, postepeno nalivajte vrelu vodu i brzo mutite varjačom. Sipajte sok od limuna i ulje, promešajte, prelijte koru od lešnika, ohladite i sutradan isecite na štanglice. (novosti.rs)
0 komentari:
Objavi komentar