Pages

Pages

petak, 20. ožujka 2015.

PILETINA U UMAKU OD KREM SIRA: Malo neobična priprema, jako dobar rezultat




Sastav:

 
500 g pilećih šnicli,
100 g slanih krekera,
2 kašike parmezana,
100 ml supe,
200 g krem sira,
3 čehna bijelog luka,
kašičica sjeckanog vlasca,
so,
biber

 

Priprema:

U kesu za zamrzivač stavite krekere, pa pređite nekoliko puta oklagijom preko njih da ih smrvite. Pomiješajte ih s parmezanom.
Piletinu posolite i pobiberite, pa je uvaljajte u mješavinu krekera i parmezana. Ispržite šnicle na maslacu i ulju, a nakon što ih izvadite iz tave držite ih na toplom.
U istu masnoću dodajte supu, krem sir, izgnječen bijeli luk i sjeckani vlasac. Prokuhajte nekoliko minuta da se smjesa malo zgusne, a onda njome prelijte meso.
Možete koristiti i već gotov krem sir sa začinskim biljem, a vlasac možete zamijeniti peršinom.

doznajemo.com

Nema komentara:

Objavi komentar