Pages
▼
Pages
▼
utorak, 3. ožujka 2015.
RUČAK ZA POLA SATA .zapečena palenta s gljivama i sirom
Ovaj recept prigodan je i za one koji nisu osobiti ljubitelji palente jer gljivice i sir lijepo "zakamufliraju" palentu :)
Sastojci
250g palente
1l vode
malo soli i putra
kantica šampinjona
2 režnjiča češnjaka
malo kapule
malo maslinovog ulja
malo soli i papra
20dkg topljivog sira (tipa gaude ili sl.)
malo peršina (kojeg treba narezati na sitno)
Priprema
Vodu zagrijati i posoliti i pustiti da zavrije. Kad zavrije u nju dodati palentu te ju skuhati (pustiti ju da je malo mekša, a ne onako tvrda kao inače) i na kraju dodati malo margarina ili putra. Palentu izliti u malo nauljenu ( s maslinovim uljem) vatrostalnu zdjelu.
Dok se palenta kuha i dok ju mješate na maslinovom ulju prodinstati kapulu i šampinjone te im dodati malo soli i papra, barezani češnjak, a može se dodati i narezanog peršina.
Kad su se gljivice izdinstale stavi ih se na palentu.
Sir (gaudu ili neki koji je topljivi) naribati te staviti iznad gljiva.
Sve zajedno staviti u pečnicu na nekih 180* oko 20 minuta dok ne primijetite da se sir otopio i da je dobio lijepu zlatnu boju.
Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar