Pages

Pages

utorak, 17. ožujka 2015.

Đuzlema

Đuzlema

Sasvim slućajno našla sam ovaj recept na fb, nikad ranije nisam ni čula ni pravila ovu poslasticu...Kćerka mi je rekla nemoj je više praviti a ja velim pa nemoj je više jesti, prosudite zašto...????



Sastojci:

150 ml tečnog jogurta
130 ml ulja
1 jaje
2 vanilije šećer
1 prašak za pecivo
400 grama brašna

Zaljev-agda:
3 čaše vode (200 ml)
2 čaše šećera
kašika vanilin extrakta
limunova korica

Način pripreme:

Skuhati akgu,neka kuha oko 10 minuta i staviti je da se ohladi.
Zamijesiti tijesto od svih sastojaka .
Podijeliti tijesto na dva dijela i svaki dio razviti u pravouganu koru što tanje .Isjeći koru na trake široke odprilike 1 cm .
Sada trake navijajte oko viljuške , dužina da bude odprilike 25 cm, zato što treba da se dobro isprže i unutra.
Pažljivo, u vrelom ulju, pržite slatkiše,naravno skinete ih sa viljuške . Pazite da nije ulje prevruće. Prevrnite ih jedanput.
Vruće stavljajte u hladnu agdu.
Čuvajte ih u frižideru, najbolji su hladni, a možete ih preliti i čokoladom, cimetom…
Recept korišten sa stranice Super recepti

djuzlema.jpg

Nema komentara:

Objavi komentar