"

FANTASTIČAN RUČAK KROMPIR NA PEKARSKI NAČIN

Pekarski krompir




Sastojci

 2 kg krompra
 2 kg krompra
 3 glavice crnog luka
 3 glavice crnog luka
 4 kašičice vegete
 4 kašičice vegete
 2 kašičice paprike
 2 kašičice paprike
 2 kašike brašna
 2 kašike brašna
  ulje


  ulje
  voda
  voda
Priprema

Prije rerne ukljucujem pticice koje mi je forma dole u komentaru poklonila ...i zahvaljujem joj se na doprinosu receptu....
Uključiti rernu na 220 stepeni.U rernu staviti tepsiju podmazanu uljem.
(Kad pečem u  vatrostalnoj ili kerammičkoj posudi,ne zagrijavam je prethodno,mogu da puknu,za vatrostalnu sam sigurna,za keramičku ne znam i ne rizikujem)
Krompir oguliti i isjeći na tanke kriške.



Luk očistiti i sitno isjeckati,sastaviti ga sa začinima   i u njega uvaljiti krompir.
Na kraju posuti krompir brašnom i dobro izmiješati.
Voditi računa da svaka kriškica bude ravnomjerno začinjena.
Sasuti u podmazan pleh.Naliti vode toliko da ogrezne i staviti na pečenje(slika),Da vas ne buni,vode je potrebno možda i 6 dl...neka dodje do vrha krompira,nemojte strahovati...nalijte,ali sipajte vodu negdje s ćoška da ne sperete začine.
Peći dok ne porumeni,odnosno dok voda ne usahne.
U toku pečenja,jednom promiješati,da površina krompira previše ne "zarudi".
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar