"
FANTASTIČAN RUČAK KROMPIR NA PEKARSKI NAČIN
Sastojci
2 kg krompra
2 kg krompra
3 glavice crnog luka
3 glavice crnog luka
4 kašičice vegete
4 kašičice vegete
2 kašičice paprike
2 kašičice paprike
2 kašike brašna
2 kašike brašna
ulje
ulje
voda
voda
Priprema
Prije rerne ukljucujem pticice koje mi je forma dole u komentaru poklonila ...i zahvaljujem joj se na doprinosu receptu....
Uključiti rernu na 220 stepeni.U rernu staviti tepsiju podmazanu uljem.
(Kad pečem u vatrostalnoj ili kerammičkoj posudi,ne zagrijavam je prethodno,mogu da puknu,za vatrostalnu sam sigurna,za keramičku ne znam i ne rizikujem)
Krompir oguliti i isjeći na tanke kriške.
Luk očistiti i sitno isjeckati,sastaviti ga sa začinima i u njega uvaljiti krompir.
Na kraju posuti krompir brašnom i dobro izmiješati.
Voditi računa da svaka kriškica bude ravnomjerno začinjena.
Sasuti u podmazan pleh.Naliti vode toliko da ogrezne i staviti na pečenje(slika),Da vas ne buni,vode je potrebno možda i 6 dl...neka dodje do vrha krompira,nemojte strahovati...nalijte,ali sipajte vodu negdje s ćoška da ne sperete začine.
Peći dok ne porumeni,odnosno dok voda ne usahne.
U toku pečenja,jednom promiješati,da površina krompira previše ne "zarudi".
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar