"

TAKO JEDNOSTAVNA A TAKO DOBRA ČISTA FANTAZIJA: LISNATA TORTA

Lisnata torta



Sastojci

Kore:

 500 g lisnatog tijesta
Krema:

 500 ml mlijeka
 1/2 (20 g) pudinga od vanilije
 3 žlice gustina
 4 žumanjka
 150 g šećera
 1 vanilija šećer
 4 bjelanjka
 500 ml vrhnja za šlag


još:

 3 žlice kakaa (za kremu)
Priprema

Kore:
Lisnato tijesto razvaljati i izrezati 3 okrugle kore veličine kalupa za tortu (ovdje kalup promjera 26 cm). Izbosti ih vilicom i staviti na papir za pečenje. Kore pri pečenju izgube oko 1 cm.
Peći ih na 200 stupnjeva (u zagrijanoj pećnici) nekih 15 minuta.
Krema:
Žumanjca dobro izmiksati. Puding i gustin pomiješati s malo mlijeka pa sjediniti sa žumanjcima. Ostatak mlijeka staviti na vatru skupa sa šećerima da provrije. Dodavati lagano smjesi sa žumanjcima pa vratiti na laganu vatru i kuhati da se zgusne.
Bjelanjke istući u čvrsti snijeg i lagano ih (žlicu po žlicu) mutilicom umiješati u skuhanu kremu.
Ohladiti kremu pa u nju umiješati istučeni šlag.
Odvojiti 1/3 kreme i u nju umiješati kakao (miksati dok se kako ne otopi).



Na pladanj staviti prvu koru lisnatog tijesta, pola bijele kreme, drugu koru, tamnu kremu, treću koru i na kraju ostatak bijele kreme (premazati i rubove).
Dobro ohladiti u hladnjaku preko noći.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar