"

BRZA PITA KIŠ SA ŠUNKOM

<em>Quiche</em> s brokulom i šunkom



Pripremite slanu pitu s nadjevom  šunke pomiješane s kremom od jaja, vrhnja i sira . Jednostavno, fino i hrskavo.
Sastojci

Za tijesto:

 250 g Pšeničnog oštrog brašna
  sol
 1 žličica Praška za pecivo
 130 g maslaca
 130 g svježeg sira
Za nadjev:

 200 g cvjetova brokule
  sol
 3 jaja
 100 ml mlijeka
 200 ml slatkog vrhnja
 60 g trapista



 ½ žličice mljevenog zrna gorušice
 1 žličica Vegete Natur By Podravka
 120 g šunke (narezane na ploške)
 30 g Pancete Podravka By Podravka
Priprema

Brašno pomiješajte sa soli i praškom za pecivo, zatim dodajte narezan maslac i svježi sir. Tijesto zamijesite, po potrebi dodajući kiselo vrhnje.
Tijesto razvaljajte i stavite u okruglu posudu za pečenje quichea promjera 30 cm, tako da budu prekriveni rubovi.
Cvjetove brokule stavite kuhati u posoljenu vodu, kratko prokuhajte, ocijedite i ohladite u hladnoj vodi.
Jaja, mlijeko i slatko vrhnje dobro promiješajte, zatim dodajte naribani sir, gorušicu i Vegetu Natur.



Preko tijesta rasporedite ocijeđene cvjetove brokule i na trakice narezanu šunku. Sve prelijte pripremljenom smjesom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 35 minuta.
Pancetu narežite na komadiće i ispecite "čips".
Posluživanje

Čips od pancete stavite na pečeni quiche i poslužite.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar