"

Testo za kiflice i piroške: meko i vazdušasto





Svaka domaćica ima svoju tajnu pripreme testa, ali se često dešava da savet prijateljice ili komšinice bude od koristi i nije na odmet da se iskoristi. Ovo testo je zaista mekano. Ono je vazdušasto, lako i veoma ukusno.


Od ovog  testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica… I uvek će uspeti. Probajte.

Za pripremu takvog testa biće potrebno:

- 1 čaša kefira (180-200 ml)
- 0.5 čaše ulja
- 1 kesica (11 gr) suvog kvasca
- 1 kafena kašičica soli
- 1 supena kašika šećera
- 3 čaše brašna

Priprema:

Kefir pomešati sa uljem i malo ugrejati, da bude toplo. Dodati so i šećer i promešati.
Kvasac pomešati sa prosejanim brašnom i dodati u prethodnu smesu.
Sve promešati kašikom, prekriti alu folijom ili krpom i ostaviti na toplo mesto na 30 minuta.
Za to vreme testo će se u obimu uvećati 3 puta. Ako mislite da  za to vreme testo nije dovoljno nadošlo, ne sekirajte se, ono će se podići za vreme pečenja.(uspesnazena.com)

Pošalji ovo e-poštom Blogiraj ovo!Podijeli na usluzi TwitterPodijeli na usluzi Facebook

Od ovog  testa može se peći apsolutno sve: piroške, kiflice, pica… I uvek će uspeti. Probajte.

Za pripremu takvog testa biće potrebno:

- 1 čaša kefira (180-200 ml)
- 0.5 čaše ulja
- 1 kesica (11 gr) suvog kvasca
- 1 kafena kašičica soli
- 1 supena kašika šećera
- 3 čaše brašna

Priprema:

Kefir pomešati sa uljem i malo ugrejati, da bude toplo. Dodati so i šećer i promešati.
Kvasac pomešati sa prosejanim brašnom i dodati u prethodnu smesu.
Sve promešati kašikom, prekriti alu folijom ili krpom i ostaviti na toplo mesto na 30 minuta.
Za to vreme testo će se u obimu uvećati 3 puta. Ako mislite da  za to vreme testo nije dovoljno nadošlo, ne sekirajte se, ono će se podići za vreme pečenja.(uspesnazena.com)

0 komentari:

Objavi komentar