"
Arabija
Potrebni sastojci
Kora10 bjelanjaka
10 supenih kasika secera
3 supenih kasika brasna
1 kafena kasikica praska za pecivo
100 gr. mljeveni badema
100 gr. mljevenih badema
250 gr. isjecenih susenih smokava
Fil10 zumanjaka
10 supenih kasika secera
200 gr. cokolade za kuhanje
250 gr. putera, margarina
Postupak
Odvojiti bijelanke od zumanjaka. U odvojene bjelanke dodati secer i dobro izmiksati da se dobije cvrst snijeg. Zatim dodati mljevene orahe i bademe, brasno i prasak za pecivo. Sve izjednaciti i u to staviti smokve. Izliti u pomasten i pobrasnjav pleh, peci na 180 stepeni C, 20-ak minuta. Kada se kora ispece, izrezati je na tri lente.
U medju vremenu zumanjke umutiti sa secerom i kuhati na pari uz mijesanje. Kada se zumanjci skuhaju na pari, u tople, dodati cokoladu. Ostaviti da se ohladi. Izraditi puter, margarin, i u ohladjenje zumanjke dodati, ujednaciti fil.
Jednu lentu staviti na donji dio zvona za kolace i na nju 1/3 fila, redati jednu lentu na drugu i filovati. Na kraju komplenu tortu premazati sa filom i preko toga posuti mljevenim orasima.
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar