"

Hljeb sa lukom i sirom



Potrebni sastojci

 100 g slanog putera
 1 do 2 kašike sitno iseckanog peršuna
 3 do 4 čena pasiranog ili sitno iseckanog belog luka
 50 g lako topljivog sira
 2 kašike maslinovog ulja


Postupak

Za ovu vrstu hleba, najbolje je ako imate stari hleb, ali ništa ne fali ako je hleb svež.



Ja nisam imala nikakav hleb i prvo sam umesila moju brzu verziju hleba koji se ne mesi, jedan sam ostavila za sutra a jedan sam koristila za ovo. Napravila sam ga da je duži a uži.

Iseći hleb na šnite, ali kad sečete šnite, nemojte iseći skroz do kraja ostavite malo da je donji deo u celini.

U manju šerpicu staviti puter i 2 kašike maslinovog ulja,i pustiti da se puter otopi, dodati pasirani beli luk i pržiti ga sa puterom, samo da zamiriše,skloniti sa ringle i ostaviti da se malo prohladi i tek onda dodati peršun,sve promešati zajedno.

Kašikom uzimati otopljen puter, koji je izmešan sa pasiranim belim lukom i peršunom i stavljati između šnita hleba, premazati i odozgore sa puterom i belim lukom.

Neki lako topljivi sir, Gouda, mozzarella ili cheddar, iseći na manje i tanje parčiće i ugurati ih između šnita, već premazanog hleba.

(coolinarika)

0 komentari:

Objavi komentar