"
Mramorlina
Potrebni sastojci
PODLOGA;
keks-po vašem izboru
ZA KREMU;
700 ml.slatkog vrhnja
700 ml.mlijeka
12 žlica gustina(škrobnog brašna)
12 žlica šećera u prahu
2 vrećice vanilin šećera
125g.tamne čokolade
125g.bijele čokolade
Postupak
PRIPREMA: – Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.
ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)
kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.
kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.
u odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar