"

Mramorlina

mramorlina-62f40f6c1c7d221739ffc391aa32c62c_header


Potrebni sastojci

PODLOGA;

 keks-po vašem izboru
ZA KREMU;

 700 ml.slatkog vrhnja
 700 ml.mlijeka
 12 žlica gustina(škrobnog brašna)
 12 žlica šećera u prahu
 2 vrećice vanilin šećera
 125g.tamne čokolade
 125g.bijele čokolade
Postupak

PRIPREMA: – Pomiješajte slatko vrhnje i mlijeko,izmiješajte,oduzmite 250ml. od količine dodajte gustin i dobro sjedinite.



ostatak mlijeka u koje ste dodali šećer i vanilin-šećer stavite kuhati(ovakve vrste krema najbolje je kuhati u teflonskim posudama sa dvostrukim stranicama jer krema neće zagoriti niti će se  stvoriti grudice prilikom kuhanja i mješanja.)

kada mliječna tekućina zakipi dodajte gustin,sklonite s vatre,i pjenjačom intezivno mješajte na slaboj vatri,nije je potrebno dugo kuhati jer se brzo zgusne 1-2 minute.

kuhanu kremu podijelite na dva dijela;u jedan dio dodajte tamnu a u drugi bijelu čokoladu i dobro izmiješajte da se čokolade otope i povežu sa smjesom.

u odgovarajući kalup-modlu,složite red keksa prethodno namošenih u mlijeko.da vam podloga bude čvršća i kolač ljepše rezao složite kekse u dva sloja.kreme stavljajte po želji možete “šarati”naizmijenično red tamne-red-bijele pa ćete dobiti mramorni efekt.dobro ohladite prije posluživanja.

0 komentari:

Objavi komentar