"

Originalni recept za ŠVARCVALD tortu! Schwarzwälder Kirschtorte recept

qbilder_1059_Schwarzwaelder-Kirschtorte_webheader

Toliko ste slušali o njoj i njenom bajkovitom ukusu.. Vrijeme je i da je probate! Donosimo vam recept za originalnu Švarcvald tortu, jednu od najpoznatijih torti na svijetu. Tri su glavna ukusa koji čine ovu tortu : čokolada, višnje i vrhnje. Svima nam omiljeno,zar ne?

Sastojci


Biskvit/kora

 8 jaja
 12 kašika šećera
 8 kašika brašna
 5 kašika kakaa
 4 kašike ulja
 1 prasak za pecivo
1. Fil

 200 g čokolade
400 g višanja
70 g maslaca
 4 kašike soka od višanja

2. Fil

  0,5 l slatke pavlake za slag
  75 g šećera u prahu
 I još…

  2 dl soka od višanja
  5-6 kašika likera od višanja
 Priprema

  Pomiješati  i prosijati suhe sastojke za biskvit tj,brasno ,kakao i prasak za pecivo. Odvojiti žumanca od bjelanaca  ,umutiti bjelanca sa polovinom šećera tj, 6 kasika, zatim umutiti žumanca sa ostatkom šećera,kad je umućeno dodati ulje,zatim suhe sastojke i na kraju umućena bjelanca ali sa varjačom lagano pomiješati. Podmazati okrugli pleh sa kopcom,stavit na dno papir za pečenje, izliti smjesu i staviti da se peče u zagrijanu pećnicu  na 175°C oko 35 min.
Fil 1: Isjeckati čokoladu i staviti na paru da se otopi,dodati margarin i kad se to poveže ubaciti  višnje i kuhati lagano na pari  oko 15 min.Ostaviti da se malo ohladi. Od višanja ostaviti  20-tak za ukrašavanje torte.
Fil 2: slatku pavlaku dobro ohladiti i umutiti sa šećerom u prahu.
Biskvit ohladiti i presjeći tako da dobijemo tri kore. Svaku koru naprskati sokom od višanja u koji smo dodali malo  likera od višanja. Slagati koru pa 1. fil, zatim 2. fil – kora ,1 fil, 2 fil -kora,cijelu tortu premazati sa šlagom,narezanom čokoladom i  višnjama.


Probajte ovaj vrhunski ukus nadaleko poznate Švarcvald torte! Jedno je sigurno, neće vas ostaviti ravnodušnim!

Izvor: (Coolinarka.com)

0 komentari:

Objavi komentar