"

Tufahije! Originalni recept za ovo slatko zadovoljstvo

tufahije-f6eb74d11be30c07f6f3611a8cf96abc_header

Tufahije su omiljeni recept bosanske kuhinje, s tipičnim namirnicama i okusom. Ne želite li propustiti užitak u njima, a za vas su energetska bomba, smanjite količinu šećera i oraha.

Potrebni sastojci

 8 jabuka srednje veličine (oko 1,5 kg)
 200 g šećera
 80 g oraha
 1 bjelance
 1 limun
 1 Šlag hit Dolcela
 1 l vode
 2 Vanilin šećera
Priprema

Operite i ogulite jabuke, izdubite im sredinu, a kore sačuvajte.
abuke stavite kuhati u kipuću vodu kojoj ste prethodno dodali 50 g šećera, 1 vanilin šećer i limunov sok.
Kuhane jabuke izvadite, a u istu vodu stavite preostali šećer i kore od jabuka. Kad sirup prokuha, procijedite ga i ostavite neka se ohladi.
Kuhane jabuke koje ste nadjenuli mješavinom tučenog bjelanca, mljevenih oraha i vanilin šećera posložite u tepsiju i pecite 15 minuta na 180°C.
Pečene jabuke izvadite i prelijte toplim sirupom.
Poslužite ih sa malo šlaga na vrhu i uživajte u poslastici! Bon apetit!

Tufahije! Originalni recept za ovo slatko zadovoljstvo!
Izvor: coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar