"

Šarena torta



Tanke kore a dosta fila...jako,jako kremasta...

Sastojci:

 Biskvit: 12 bjelanjaca
  15 zlica secera
  3 zlice brasna
  100gr. kokosa
  100gr. mljevenih orasa
  50gr. rendane cokolade
 Fill: 1L mlijeka
  12 zumanjaca
  10 zlica brasna
  200gr. secera
  500gr.putera
  100gr.kuhinjske cokolade
  100gr.isprezenih i isjeckanih orasa
  rum po zelji...


 
Priprema:

Ukljucite pecnicu na 190C.
1 BISKVIT:Umutiti 4 bjelanjka sa 5 zlica secera.Dodati 1 zlicu brasna i nastavite da miksate.Zatim dodati 100gr. kokosa.Uzmite spatulu i sa spatulom umijesajte kokos.Dobro pomastite i  pobrasnite kalup za pecenje ili oblozite kalup sa papirom za pecenje.Stavite peci 10-15 min.
BISKVIT:Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 100gr. mljevenih orasa.Stavite peci 10-15 min.
3BISKVIT:Umutite 4 bjelanjca sa 5 zlica secera.U to dodajte 1 zlicu brasna.Sa spatulom umijesajte 50gr. rendane cokolade.Stavite peci 10-15 min.
FILL:Od 1 L. mlijeka oduzmite 150 ml.
12 zumanjaca izmijesajte sa 15 zlica brasna i 150 ml.mljeka.
850ml. mljeka i 200 gr.secera stavite da prokuha.
U prokuhalo mlijeko sipajte smjesu zumanjaca.
Mutite dok se smjesa ne zgusne.Skinuti sa peci i ostavite da se ohladi.
U ohladen fill dodajte 500gr.putera.
Podijelite fill na 3.
1 FILL: dodajte 100gr.istopljene kuhinjske cokolade.
2 FILL:dodajte 100gr.preprzenih i isjeckanih orasa.
3 FILL:ostaje isti.


REDANJE:
Kokos biskvit-cokoladni fill
Cokoladni biskvit-orasasti fill
Obicni bikvit-obicni fill

Posluživanje:

Ja sam u cokoladni fill dodala ruma a vi ako zelite.Tortu sam pravila povodom dodjele fakultetske diplome moje kcerke pa stavljam i njenu slicicu kad je bila 1 razred u Njemackoj...dekoracija mi nije nesto posto sam ovu tortu zavrsila u subotu ujutro u 3:30 tako da sam jedva gledala ali zato okus je fantastican....NAPOMENA:Ja sam koristila extra velika jaja tako da mi je trebalo 15 zlica brasna za fill.Promjer kalupa je 26 cm.

Recept preuzeo sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar