"

BEZIMENA DAMA U RUŽIČASTOM...

Bezimena dama u ružičastom….



Nisam baš nikako mogla smisliti kako da je nazovem, istovremeno je i voćna, i čokoladna, i kremasta, i mirisna, božanska i proljetna… Ipak neće ostati samo bezimena, zaista mi se svidio prijedlog koji je dala NITKOTVOJ, od sada je Bezimena dama u ružičastom!!!
Sastojci

Za biskvit:

 3 jaja
 100 g šećera
 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
 2 žlice vruće vode
 80 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
 40 g Gussnela Dolcela By Podravka
 1 žličica Praška za pecivo Dolcela By Podravka
 20 g kakao praha
Za kremu:

 250 g šumskog voća
 100 g šećera u prahu



 1 Želatina Dolcela By Podravka
 4 žlice hladne vode
 200 ml slatkog vrhnja
 1 Šlagfix Dolcela By Podravka
 500 g sira mascarponea
Za glazuru:

 100 g čokolade za kuhanje
 5 žlica mlijeka
 1 žlica maslaca
Priprema

Jaja, šećer, vanilin šećer i vodu miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete gustu kremu. Dodajte brašno pomiješano s Gussnelom, praškom za pecivo i kakaom.
Smjesu izlijte u namašćen i pobrašnjen kalup za torte (ø 24 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.



Pečeni biskvit ohladite i vodoravno prerežite na dva dijela.
Za kremu šumsko voće pomiješajte sa šećerom u prahu.
Želatinu prelijte s 4 žlice hladne vode i ostavite stajati 10 minuta da nabubri. Lagano zagrijte želatinu da se otopi (ne smije zakuhati) uz miješanje. Dodajte šumsko voće i sve zajedno lagano zagrijte, a zatim ostavite da se ohladi.
Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag, umiješajte šlagfix i sir, a zatim umiješajte ohlađeno voće.
Polovicu biskvita položite na tanjur, stavite obruč od kalupa za tortu i nanesite polovicu kreme. Prekrijte drugim biskvitom i zatim premažite preostalom kremom.
Tortu ostavite u hladnjaku nekoliko sati (ili do drugog dana). Ohlađenoj torti skinite kalup i površinu premažite glazurom od čokolade.
Glazuru pripremite tako da na pari otopite čokoladu s mlijekom i maslacem.
Posluživanje

Po želji tortu premažite kremom i izvana te ukrasite čokoladnim mrvicama sa strane, a po površini voćem.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar