"
SNOW WHITE SAVRŠENA TORTA BEZ PEČENJA
Tortica je pravo osveženje, nežno poput pahulje!
Sastojci
Podloga:
250 gr mlevenog keksa
50 gr mlevenih Amaretto keksića
1/2 kašičice mešavine začina za medenjake
100 gr putera
120 ml sveže ceđenog soka narandže (1 narandža)
Kesten krem:
250 gr Mascarpone sira
150 ml slatke pavlake
250 gr kesten pirea sa ukusom ruma
1 kesica rum šećera
1/2 kesice želatina u prahu
Krem od narandže:
250 gr Mascarpone sira
150 ml slatke pavlake
250 ml sveže ceđenog soka narandže (2 narandže)
korica jedne narandže
1/2 kesice želatina u prahu
50 gr prah šećera
1 kesica vanilin šećera
Dekoracija:
50 gr bele čokolade
Priprema
Obruč kalupa prečnika 24cm obložiti folijom sa unutrašnje strane i staviti na tanjir odgovarajuće veličine.
Podloga
Sve sastojke dobro sjediniti (puter nije potrebno otopiti, dovoljno je da bude sobne temperature) i utisnuti na tanjir, unutar obruča.
Odložiti u frižider.
Kesten krem
Kesten pire odmrznuti (koristila sam kupovni). Maskarpone, rum šećer i kesten pire dobro promešati (može i mikserom) dok se sve lepo ne poveže.
U drugoj posudi, penasto umutiti slatku pavlaku.
Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice:
5 gr želatina preliti sa 2 kašike vode, ostaviti 5-10 minuta da nabubri, zatim ga rastopiti na laganoj vatri - ne sme da proključa! Kada se želatin rastopi, umešati ga u kesten krem i odmah, ručno sjediniti sa slatkom pavlakom.
Krem izliti na podlogu od keksa, izravnati i ponovo odložiti u frižider.
Krem od narandže
Maskarpone, prah šećer i vanilin šećer dobro promešati.
Slatku pavlaku ulupati u čvrst šlag.
Želatin pripremiti - tačka broj 2.
Sok i koricu narandže zagrevati na laganoj vatri, u njemu rastopiti nabubreli želatin - ne dozvolite da vam sok proključa. Sok i maskarpone pomešati, pa ručno umešati slatku pavlaku.
Krem izliti na kesten krem i odložiti u frižider na najmanje 4h ili preko noći.
Tortu ukrasite rendanom belom čokoladom ili po sopstvenoj želji.
PRIJATNO!!!
Savet/ Napomene:
*Umesto kombinacije običnog i amaretti keksića kao i začina za medenjake, možete koristiti 300gr speculoos-a.
*Ukoliko nemate rum šećer, dodajte pravi rum ili aromu ruma.
*Šećer, u kremi od narandže, prilagodite sopstvenom ukusu ili u zavisnosti kol
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar