"

LILI VANILI





Evo još jedanog recepta u kolekciji mojih recepata s jagodama.  ovo su jagode s kremom od vanilije….ledeni, medeni desert!
Sastojci

Biskvit

 3 bjelanjka
 3 jušne žlice šećera
 3 jušne žlice brašna
Nadjev od jagoda

 1/2 kg očišćenih i izgnječenih jagoda
 3-4 žlice šećera (ovisi koliko slatko volite i koliko su jagode slatke)
 2 dcl vode ili soka od jagode
 2 vrećice preljeva za torte crvenog (ako nemate može i običan)
Krema

 1/2 litre mlijeka
 3 žumanjka


 2 cijela jaja
 1 vrećica vanilin šećera
 2 vrhom pune jušne žlice brašna
 3 jušne žlice šećera
 2 ml (jedna ampulica Dr.Oetkera) arome vanilije
 1/2 (125 gr) margarina ili maslaca
Za ukrašavanje

 po potrebi slatko vrhnje za šlag
  jagode za ukras
Priprema

Bjelanjke mikserom istucite u čvrsti snijeg, dodajte postupno šećer i dobro izradite, a na kraju kuhačom umiješajte brašno.
U namašćen i pobrašnjen pleh veličine 20×30 cm rasporedite smjesu od bjelanjaka i pecite 10-tak minuta u zagrijanoj pećnici na 180 C.
Izvadite iz pećnnice i ohladite.Biskvit ne vadite iz pleha!



Jagode izgnječite (ne mora biti jako sitno), pomiješajte sa šećerom i zatim im dodajte preljev za torte koji ste razmutili u 2 dcl vode. Stavite na vatru dok smjesa ne zakipi. Maknite s vatre, ostavite koju minutu i zatim prelijte preko ohlađenog biskvita.Ostavite da se potpuno stisne i ohladi.
Jaja, žumanjke, šećer i vanilin šećer dobro izradite i zatim dodajte brašno.Smjesu ulijte u kipuće mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne.
Maknite kremu s vatre i umiješajte aromu vanilije. U vruće dodajte izrezani margarin i dobro izradite mikserom.
Ohlađenu kremu premažite preko nadjeva od jagoda i ostavite par sati na hladnom da se dobro ohladi.
Hladno ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i cijelim jagodama.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar