"

PICOLINA ILI PUNJENI UŠTIPAK

Presjek



Moji su obozavali pizzu ali otkad su probali picolinu pizzu više i ne spominju, iskreno i ja sam oduševljena…isprobajte i vi i procijenite sami…
Sastojci

Tijesto

 1 kg mekog brašna
 2 kašike ulja
 1 kašika soli
 2 kašike šećera
 1 jogurt
 2 jaja
 0,5 l mlijeka
 1 prašak za pecivo
 1 kvasac ( suhi ili svjezi )
Za punjenje

  ketchup



  ajvar
  salama
  sudzuk
  zdenka sir
  tvrdi sir
  šampinjoni
Priprema

Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati
2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.



za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
8. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
9. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
10. Gotovo!
Posluživanje

Ovo tijesto umotano u foliju moze stajati do 15 dana u hladnjaku a mjesec dana u zamrzivaču.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar