"
SUPER RUČAK ZA POLA SATA : MUSAKA OD BELOG MESA
500 gr pileceg filea
400 gr svezih sampinjona
Besamel sos
30 gr putera
1 i po kasika brasna
300 ml mleka
100 gr kisele pavlake
Priprema
Filete belog mesa iseci na tanje snicle, pa ih onda blago izlupati tuckom za meso. Onda svaku sniclu proprziti na malo ulja, tek toliko da dobiju boju.
Posebno izdinstati sampinjone, na ulju na kome se przilo meso.
Besamel sos napraviti tako sto se rastopi puter, u njemu izdinstati kasiku i po brasna, naliti mleko, a kada pocne da vri, razmesati i kiselu pavlaku.
Vatrostalnu posudu namazati margarinom i posuti prezlama, a onda redjati red belog mesa, pa red pecuraka, a onda to preliti besamel sosom. I tako raditi dok se ne utrose svi sastojci.
Meso malo posoliti pre przenja, a i sampinjone malo posoliti. Bilo bi lepo da jelo ostane blago, a ne mnogo slano.
Na kraju, odozgo narendati trapista ili gaude i ubaciti u rernu da se zapece, dvadesetak minuta na umerenoj temperaturi.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar