Verujem da ovoj krempiti niko ne može odoleti...
Sastojci
ZA TAMNU KORU
- 7 žumanaca
- 200 gr šećera
- 9 kašika vode
- 180 gr brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 kašike kakaoa
- 4 dl mleka
- 6 dl vode
- 10 kašika šećera
- 4 pudinga od vanile
- 2 vanilin šećera
- 6 belanaca
- 5 kašika šećera
- 3-4 kesice šlaga
Način pripreme
- Žumanca dobro umutite sa šećerom, pa postepeno dodavati vodu. U posebnoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo i kakao, pa polako dodajte žutoj masi i sve dobro izmešajte.
- Smesu sipajte u pleh obložen papirom za pečenje, i pecite u zagrejanoj rerni na 150⁰C oko 20 minuta.
- Prašak za puding pomešajte sa malo vode, da se dobije glatka masa, a ostatak vode sa mlekom, šećerom i vanilom stavite da se kuva. Kada proključa, dodajte puding i kuvajte dok se ne dobije kremasta masa.
- U još topli puding dodajte čvrst sneg od belanaca umućenih sa 5 kašika šećera.
- Gotovu koru izvadite iz pleha i stavite na nju žut krem.
- Preko žutog krema stavite umućen šlag.
- Dobro rashlađenu krempitu secite na željene kocke i poslužite.
Nema komentara:
Objavi komentar