Sastojci
- 6 jaja
- 1 šolja šećera + 15 kašika
- 1 šolja mlijeka + 2 kašike
- 1 ½ šolja brašna
- ½ šolje ulja + 2 kašike
- 2 kašike kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 100 gr čokolade za kuhanje
Način pripreme
- Žumanca odvojite od bjelanaca i umutite sa 1 šoljom šećera.
- Dodajte ulje i mlijeko i dobro umutite.
- Umiješajte prašak za pecivo, kakao i brašno pa izlijte u namašćenu tepsiju i pecite u rerni zagrijanoj na 250 stepeni.
- Bjelanca umutite sa šećerom i vanilin šećerom.
- Prelijte preko vrele kore pa pecite u rerni na 150 stepeni oko 15-20 minuta.
- Ostavite da se ohladi pa prelijte čokoladom koju ste otopili sa 2 kašike ulja i 2 kašike mlijeka.
- Ostavite da odstoji u frižideru par sati da se stisne pa režite na kocke.
Nema komentara:
Objavi komentar