Sastojci
- 250 gr putera
- 1 kašika milerama
- 1 žumance
- brašno po potrebi
- 100 gr čokolade za kuhanje
- 200 gr oraha
- 1 kašika mlijeka
- 4 šolje šećera
- 3 šolje vode
- 1 limun sok
Način pripreme
- Puter sobne temperature dobro umutiti mikserom.
- Dodajte mileram, žumance i brašna koliko je potrebno da oblikujete tijesto za hurmašice.
- Orahe sameljite i pomiješajte sa topljenom čokoladom i mlijekom.
- Rukama odvajajte tijesto i sredinu punite smjesom od čokolade i oraha.
- Oblikujte hurmašice i poredajte u tepsiju.
- Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni dok ne porumene.
- Za agdu otopite šećer sa vodom i kuhajte dok se ne zgusne.
- Stavite sok od limuna.
- Vruće hurmašice prelijte vrućom agdom i ostavite da upije.
Nema komentara:
Objavi komentar