Pages

Pages

petak, 27. veljače 2015.

FERRERO ROCHER TORTA BOLJA OD OSTALIH A JEDNOSTAVNIJA ZA PRIPREMITI

Sastojci

Priprema

  1. Umutiti maslac i šećer, dodati žumanca i otopljenu čokoladu, pa kakao, vanilin šećer, brašno, PZP, malo soli i pavlaku.
  2. Umutiti sneg od belanaca, pa polako sjediniti sa ostalim sastojcima.

  3. Izliti u pleh 30x40cm obložen peki papirom i peći na 200 stepeni C oko 20 minuta (to važi za moju rernu, kora ne treba da se prepeče). Pečenu koru iseći na 3 trake.
  4. Dok se kora peče, vrlo se jednostavno napravi krem: sjedine se nutela i sir, pa se dodaju lešnici (treba da su neravnomerno usitnjeni) i napolitanke koje treba usitniti sečenjem, nikako mlevenjem.
  5. Krem se podeli na dva dela i premažu se kore. Najbolje je da torta ovako prenoći. Sutradan se premaže nutelom i ukrasi krupno rendanom čokoladom (ja to radim ljuštilicom za krompir). Još sam dodala i malo čokolade u perlicama, a imala sami ideju da pospem malo srebrnog praha. Međutim, ovo je izostalo.
    Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar