Pages

Pages

petak, 27. veljače 2015.

GRČKA PITA

Grčka pita ponovoOvo je jedna neobična i ukusna pita, odlična večera i zanimljivo predjelo!

Sastojci

Priprema

  1. Oljuštite tikvice, iseckajte na tanke listiće, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu, potom ih isperite vodom, ocedite i prosušite krpom.
  2. U međuvremenu, izdinstajte beli deo praziluka, isečen na kolutove.
  3. Umutite jaja, dodajte obe vrste sira, tikvice, izdinstani praziluk, brašno, mirođiju, so i biber.

  4. Zagrejte rernu na 180C. Slaninom, koja je isečena na tanke režnjeve, obložite dno kalupa veličine 22cm, tako da slanina pređe ivice kalupa.
    Ili možete, kao ja, da sipate u kalup za kuglof, mnogo je dekorativnije!
  5. Pecite pitu oko 45 minuta, isključite rernu i ostavite još 20 minuta u rerni da se polako hladi.
  6. Ovo je moja modifikovana varijanta, vi možete da probate i originalnu!
  7. Meni je lepša u obliku venca, a možete da napravite i mafine!

Posluživanje

Ohladite na sobnu temperaturu i poslužite uz sezonsku salatu!
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar