Sastojci
- 400g tikvica
- 2 bela dela praziluka
- 8 kom. jaja
- 250g feta sira
- 250g mrvljenog sira (riccota)
- 35g belog brašna
- 60ml maslinovog ulja
- 1-2 kk sušene mirođije
- 200g mesnate slanine (ili pršute)
- po ukusu so, biber
Priprema
- Oljuštite tikvice, iseckajte na tanke listiće, posolite i ostavite 30 minuta da puste vodu, potom ih isperite vodom, ocedite i prosušite krpom.
- U međuvremenu, izdinstajte beli deo praziluka, isečen na kolutove.
- Umutite jaja, dodajte obe vrste sira, tikvice, izdinstani praziluk, brašno, mirođiju, so i biber.
- Zagrejte rernu na 180C. Slaninom, koja je isečena na tanke režnjeve, obložite dno kalupa veličine 22cm, tako da slanina pređe ivice kalupa.
Ili možete, kao ja, da sipate u kalup za kuglof, mnogo je dekorativnije! - Pecite pitu oko 45 minuta, isključite rernu i ostavite još 20 minuta u rerni da se polako hladi.
Posluživanje
Ohladite na sobnu temperaturu i poslužite uz sezonsku salatu!Izvor: www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar