Jednostavna, kremasta torta po uzoru na poznatu poslasticu!
Sastojci
- 800 g banana
- 250 ml mleka
- 2 jaja
- 250 g putera
- kesica vanilin šećera
- 150 g šećera
- gotova kora za tortu (200 g)
- 4 kašike džema od kajsija
- 2 kašike limunovog soka
- 6 kašika ruma ili soka od pomorandže
- 100 g čokoladnih listića
- 120 ml šlaga
- 5 kašika čokoladnog toping
Priprema
Mleko, jaja, 30 g putera, šećer i vanilu otopite u posudi, stalno mešajući. Čim proključa sklonite s ringle i ohladite, povremeno promešajte. Nožem odstranite obod kore (isecite ga na kockice), stavite na tanjir, fiksirajte prstenom za tortu i premažite džemom. Banane oljuštite, isecite na 2 cm široke kolutove, prelijte limunovim sokom i postavite uspravno u džem. U ohlađen krem dodajte rum, kašiku po kašiku umućenog putera, kockice kore i čokoladne listiće. Pola količine krema pažljivo sipajte između banana, prelijte ostatak, ohladite u frižideru dva sata i uklonite prsten. Celu tortu premažite šlagom i ukrasite čokoladnim topingom.(novosti.rs)
Nema komentara:
Objavi komentar