Pages

Pages

subota, 21. veljače 2015.

MORATE PROBATI: Banana split torta

MORATE PROBATI: Banana split torta
Jednostavna, kremasta torta po uzoru na poznatu poslasticu!
Sastojci
  • 800 g banana
  • 250 ml mleka
  • 2 jaja
  • 250 g putera
  • kesica vanilin šećera
  • 150 g šećera
  • gotova kora za tortu (200 g)
  • 4 kašike džema od kajsija
  • 2 kašike limunovog soka
  • 6 kašika ruma ili soka od pomorandže
  • 100 g čokoladnih listića
  • 120 ml šlaga
  • 5 kašika čokoladnog toping
Priprema
Mleko, jaja, 30 g putera, šećer i vanilu otopite u posudi, stalno mešajući. Čim proključa sklonite s ringle i ohladite, povremeno promešajte. Nožem odstranite obod kore (isecite ga na kockice), stavite na tanjir, fiksirajte prstenom za tortu i premažite džemom. Banane oljuštite, isecite na 2 cm široke kolutove, prelijte limunovim sokom i postavite uspravno u džem. U ohlađen krem dodajte rum, kašiku po kašiku umućenog putera, kockice kore i čokoladne listiće. Pola količine krema pažljivo sipajte između banana, prelijte ostatak, ohladite u frižideru dva sata i uklonite prsten. Celu tortu premažite šlagom i ukrasite čokoladnim topingom.(novosti.rs)

Nema komentara:

Objavi komentar