Pages

Pages

subota, 21. veljače 2015.

Spremite piletinu na drugačiji način: Pile na pivskoj boci

Spremite piletinu na drugačiji način: Pile na pivskoj boci
Tijekom pečenja piva lagano kipi i zalijeva piletinu i povrće.
Piletina je namirnica koja vjerojatno ima najviše recepata i varijacija za spremanje, a mi vam donosimo jedan neobičan i zanimljiv recept koji morate isprobati.
Sastojci:
1 pile
1 pivo u staklenoj boci
1 kg krumpira
1 rajčica
1 svježa paprika
1 glavica crvenog luka
Osim ovih sastojaka potrebni su vam sol, papar i senf, a ako želite i maslac.
Priprema:
Pile dobro posolite izvana i iznutra. S pivske boce skinite etikete, dobro je operite i posušite. U dublji pleh postavite papir za pečenje, pivsku bocu otvorite i postavite je na sredinu. Pile stavite na bocu i premažite ga senfom.
Krumpir ogulite i izrežite na veće komade, začinite po želji i stavite oko pileta. Izrežite rajčicu, papriku, luk i također ih poslagajte oko pileta. Na sve stavite komadiće maslaca ili ulja.
Na pile stavite komad folije. Sve skupa pecite na 220 stupnjeva na jedan sat ili na 180 stupnjeva kao imate pećnicu na vrući zrak.
Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar