Pages

Pages

srijeda, 25. veljače 2015.

Sladoled torta

p7150185_1414269954_zena_recepti_650x380
Sastojci:
- za koru :
– belanaca –6
– secer –6 kasika
– brasno –6 kasika
– prasak za pecivo –1 kesica
– mleko –200 ml
- za cokoladni fil :
– mleko –400 ml
– zumanca –3
– secer –4 kasike
– puding od cokolade –1 kesica
– brasno –1 kasika
– gustin –1 kasika
– cokolada –100 g
– maslac ili margarin –125 g
- za vanil fil :
– mleko –400 ml
– zumanca –3
– secer –4 kasike
– puding od vanile –1 kesica
– brasno –1 kasika
– gustin –1 kasika
– vanilin secer –1 kesica
– maslac ili margarin –125 g
- i jos :
– slag 100 g
– mleko ili voda 180 ml
Uputstvo za pripremu:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg. Dodati brašno i prašak za pecivo i izmešati. Usuti u pleh (25x35cm), podmazan ili obložen papirom za pečenje. Peći oko 15 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Pečenu i malo prohlađenu koru staviti na tacnu i preliti je toplim mlekom.
Žumanca umutiti sa šećerom, dodati puding od cokolade, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Skloniti sa ringle, dodati čokoladu i mešati da se otopi. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Čokoladni fil staviti preko kore.
Žumanca umutiti sa šećerom i vanilin šećerom, dodati puding od vanile, gustin, brašno i malo mleka, izmešati. Preostalo mleko zagrejati, usuti umućenu smesu i kuvati da se zgusne. Dobro ohladiti i pomešati sa umućenim margarinom ili maslacem. Vanil fil staviti preko čokoladnog.
Šlag umutiti sa mlekom ili vodom i staviti preko vanil fila. Tortu ukrasiti čokoladnim mrvicama.
Ostaviti tortu da se ohladi i stegne. Uživajte u ukusu!

Nema komentara:

Objavi komentar