Pages

Pages

utorak, 3. ožujka 2015.

Marija kocke

Marija kocke
Kolač jako ukusan i jednostavan sa slatkim vrhnjem i cokoladom… Mmmm!
Sastojci 
 TIJESTO
·         6 jaja
·          6 žlicasecera
·           6 žlicabrasna
·          6 žlicatople vode
·           3 žlicekakao
·          1/2 vrećice praška za pecivo
KREMA:
·         500 ml.slatkog vrhnja
·         100 gr.secera
·          2 dag. želatine
·          1 dl.mlijeka
ČOKOLADNA OCAKLINA:
·         100gr.cokolade za kuhanje
·         oko 50 ml.slatkog vrhnja
Priprema

Odvojite zumanjca i bjelanjca.Bjelanjca umutite u cvrsti snijeg.Ostavite sa strane.
U zumanjca dodajte secer i miksajte.U to dodajte brasno,kakao,vodu i na kraju prasak za pecivo.
Na kraju dodajte umucena bjelanjca i izmjesajte sa spatulom.
Podijelite tijesto na 3 dijela.
U dobro nauljen pleh ulijte jedno tijesto i pecite na 180C  oko 15min.
Tako uradite i sa ostalim tijestom.Znaci pecete 3 puta.Kore ostavite da se potpuno ohlade.
KREMA:
U slatko vrhnje dodajte secer i miksajte da se stvori cvrsta krema.
Zelatinu rastvorite u mlijeku a zatim dodajte u kremu.Izmiksajte sve zajedno.
COKOLADNA OCAKLINA:
Otopite cokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem.
Svaku ohladenu koru premazite sa cokoladnom ocaklinom.
Na prvu koru stavljate kremu,pa druga kora,zatim krema,kora i na kraju krema.
Sacuvajte malo ocakline za ukrasavanje kolaca.

Nema komentara:

Objavi komentar