Pages

Pages

petak, 27. veljače 2015.

KIFLE-MIRISNE I MEKANE KAO DUŠA

kifle Kifle

Sastojci:
  • 1 kg. brasna
  • 2 kasike secera
  • 4 kasike kvasca
  • 7 kasika ulja

  • soli po potrebi
  • oko 700 ml. mlake vode
  • malo putera za mazanje razvijenog tijesta i za mazanje gotovi kifli
  • 1 jaje za premazivanje
  • sjemenke za posipanje
Priprema:
Sve navedene sastojke stavite u vecu posudu i zamjesite tijesto.
Tijesto prekrite i ostavite da izraste.
Kad je tijesto izraslo istresite ga na pobrasnjenu povrsinu i primjesite.
Tijesto podjelite na 5 djelova, pa svaki dio lijepo oblikujte u lopticu i pustite da malo odmori.
Svaku lopticu razvite velicine palacinke i namazite puterom osim zadnu (zadnju nemazete puterom).
Sad fino sve zajedno razvite debljine kao za krofne ili malo tanje.

Tijesto presjecite na 4 djela, pa svaki dio opet na 4 djela tako da dobijete 16 kifli.
Motajte od sireg djela prema uzem i redajte u nauljenu tepsiju.
Izmutite jaje i namazite kifle, pospite ih nekim sjemenkama ako imate i pustite bar 15 minuta da izrastaju u tepsiji.
Pecite ih na 200 C dok kifle nedobiju finu boju.
Gotove kifle namazite puterom i prekrite da malo omeksaju.
Servirajte sa cim zelite i uzivajte.
Prijatno!

Nema komentara:

Objavi komentar